Lokum Olarak Sote Ciğer Tarifi Ciğer Nasıl Seçilir?
Kasaptan aldığımız ciğerleri küp küp kesiyoruz.
Tencereye yağı alıp yakıyoruz, ciğerleri tencereye alıp yakmaya başlıyoruz.
Ocağın altını kestik
Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve bu sırada ciğer sulanıyor.
Bazen başlayarak karaciğeri hızlandırmaya devam ediyoruz.
Karaciğer yanarken soğanları soyup hilal şeklinde kesiyoruz.
Sarımsakları soyun ve doğrayın
Ciğer suyunu çekince soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
Soğan ve ciğerleri birlikte pişirmeye devam ediyoruz.
Bu sırada kırmızı kapya biberi ve kırmızı biberi yıkayıp serpiyoruz.
Soğan yumuşayınca biberi ekleyip karıştırın.
Biberle hızlı devam ediyoruz
Biber pişince tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Ocaktan alıp servis tabağına alıyoruz.
Bol soğanla sotelenmiş ciğer hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]