Kahvenizi ve çayınızı elmalı turta ile tatlandırın. Elmaları yapma zamanı..
Borcamda Elmalı Turta tarifimde elmaların rengi önemli değil. Önce elmaları hazırlayalım. Elmaları soyun ve rendeleyin. Şekeri koyup pişirelim. Pişmiş elmaların üzerine tarçın ve cevizleri ekleyip karıştırın. Sakin olalım.
Kullanacağımız tereyağı çok soğuk olmalı, erimemeli. Yağ artık kullanılmamaktadır. Hamuru için kremaya yağ, yumurta, şeker serpelim. Unu yavaş yavaş ekleyin ve kabartma tozunu ekleyin. Yaklaşık 3 su bardağı kadar sürer ama yağınıza ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir. Yavaş yavaş eklemek en iyisidir. Haçı kulak gibi kaşıyalım. Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Küçük bir portakal büyüklüğünde bir parça alalım. Bunun üzerine bir ağ görüntüsü oluşturmak için bunu kullanacağız. Benim pyrex yuvarlakımın genişliğinde bir tane daha açalım. Açarken un serpmeyin. Hamurun kıvamı değişir. Tepsiyi yağlamaya gerek yoktur, hamur yağdan yorulduğu için yapışmaz.
Kredi kartıma koy ve yatır. Hamurun kenarını elinizle 1 cm işaretleyin. a kadar. Hadi yükseltelim. Soğuyan elmayı yayalım.
Diğer hamuru açalım ve bir parmağın çizgilerini keselim. Tırtıklı bir kesici ile keserseniz güzel görünecektir.
Aralara yerleştirip yatay ve dikey olarak yerleştirerek kafes şekli verelim. Uçlarını tepsideki hamurla birleştirelim.
Hamuru 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Soğuyunca üçgen dilimler halinde kesip üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Kredimdeki elmalı turta hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]