medyauzmani.com

Patatesli ekmek

Bazlama Patates Tarifi İçin Malzemeler

içeri

  • 5 küçük patates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 300 gr çedar peyniri

hamur için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un (ayarlanabilir ilave)

sürmek

  • Ghee

Kullandığım bardağın hacmi 250ml.

Patatesli bazlama tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kaynayan suya soyulmuş ve dörde bölünmüş patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Sıcakken üzerine tuz ve baharatlar ilave edilir, patatesler iyice ezilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Hamuru için un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın, ardından un ve tuzu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur tezgahta en az 3 dakika yoğrulmalıdır.
  3. Hamuru 7 eşit bezeye bölün, hafifçe unlanmış ve hafif unlanmış bir tepsiye koyun ve üzeri kapalı 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan beze un tezgahına alınır ve parmak uçlarınızla hafifçe bastırılarak açılır, ortasına rendelenmiş kaşar eklenir, üzerine biraz daha kaşar eklenir, üzerine biraz daha kaşar eklenir, demet halinde kapatılır, hafifçe bastırılarak açılır. parmak uçlarımızda ve kızgın tavada pişiriyoruz.
  5. Pişen pide sıcakken tereyağı sürülür. Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır ve pişirilir. Kim deneyecekse eline sağlık.

resimli bazlama patates tarifi

“Patatesli Bazlama” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın