10 dak.
Hazırlama Süresi
1 sa. 45 dak.
Pişirme Süresi
Bugün fırında borcamda bütün tavuk pişireceğiz. Bütün tavuk pişirmenin hem pratik, hem nefis, hem de sağlıklı yolu. Lezzetli sosu ile yavaş yavaş pişecek, sebzeleri ile lezzetine lezzet katacak borcamda tavuk tarifi için hazır mısınız? O zaman buyrun başlayalım.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet patates
- 2 – 3 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 3 adet defne yaprağı
- 4 – 5 diş sarımsak
Borcamda Tavuk Nasıl Yapılır?
1. Çukur ve kapaklı bir borcamın içine kabuklarını soyduğunuz soğanları 8 – 10 iri parçaya bölün ve kabın tabanına yerleştirin.
2. Sarımsakları da bütün ve kabuklu olarak soğanların içine atın,
3. Patatesleri soyun ve iri iri dilimleyin ve kaba ekleyin.
4. Defne yapraklarını da ilave edin.
5. Ayrı bir kasede yoğurt, salça, zeytinyağı, tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak, sosunu hazırlayın.
6. Tavuğa sosu güzelce yedirin, her tarafına eşit şekilde sürün ve tavuğu borcama yerleştirip, kapağını kapatın.
7. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına borcamı yerleştirin ve yaklaşık 1 buçuk saat pişirin.
8. 1 buçuk saatin sonunda borcamı fırından alın. Bir çatal yardımıyla tavuğun içinin tam olarak pişip pişmediğini kontrol edin, içi pişmemişse süreyi gerektiği kadar uzatın.
9. Tavuğun içi de güzelce piştikten sonra borcamın dibinde biriken suyundan alıp üzerine bolca gezdirin. Bu kez kapağını kapatmadan fırına yerleştirin.
10. Üzerinin kızarması için 15 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Borcamda Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]