Tatlılar nasıl açılır? Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Böreği, Böreği, Ev Yapımı Böreği, Evde Böreği Nasıl Yapılır, Börekler, Kahvaltılık Böreği, Ekşi Mayalı Ekmek, Sizin Tarifleriniz
Çıkış tarihi: 07-30-2010
4 5 5 1
Delek Hanım en sevdiği hamur işlerinden birini bizimle paylaştı. Deliği açmak biraz zahmetli gibi görünse de hamur mayayı tuttuktan sonra kolay oluyor. Ellerinize sağlık Bayan Delek.
İçerik Tablosu
Börek böreği tarifi için malzemeler
- Yarım su bardağı süt, 1 yumurta akı, 1/3 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tutam şeker, 1 paket yaş maya, yarım su bardağı su, alabildiği kadar un
içeri:
- Çökelek (lor peyniri) 1 tutam maydanoz
Asma kata:
- Yarım su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ
yukarı:
- 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Börek böreği tarifi nasıl yapılır?
Maya 2 dakika sıcak su ile bekletilmeli ve hamur için un hariç tüm malzemeler derin bir kaba koyulmalıdır. Gerektiği kadar un ekledikten sonra yoğurun. Hamurun 30-40 dakika mayalanması beklenir ve beze haline getirdiğimiz hamur parçaları teker teker açılır. İçine önce süt ve yağ karışımı konur daha sonra iç maddesi konulduktan sonra resimde görülen duruma getirilir. Üzerine yumurta sarısı ve yağı sürdükten sonra ocağa alın.
kaydeden Dilek Çalık
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]