Merhaba sevgili arkadaşım,
Yolculuktan önce bir şeyler atıştırmak istedim. Buzdolabında kahvaltılık ceviz ezmesini görünce onunla bir şeyler yapayım dedim 🙂
Kahvaltılık salça hatta evinizde varsa ev yapımı salça da kullanabilirsiniz. Börek piştikten sonra üzerini bir bezle kapatıp buzdolabına koyarsanız yumuşacık oluyor. Buzdolabı poşetinde 2-3 gün yumuşacık kalıyor ve mükemmel bir sandviç oluyor 🙂
Tabii dilerseniz bayram kahvaltısı için de deneyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Pasta tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı yoğurt ½ su bardağı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 4 tatlı kaşığı kahvaltılık sos 4 su bardağı un 1 paket instant maya (10g) 1 yumurta sarısı/susam/çörek otu
Pasta tarifi nasıl yapılır?
İki su bardağı unu karıştırma kabına alın. Yoğurt, tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Yumuşatılmış tereyağı, kahvaltılık sos ve kalan oda sıcaklığındaki unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle çok ezmeden yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Oda sıcaklığında 15-20 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın. Ekmeğin üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık (25 dakika) pişirin. Pişen böreğin üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]