Börek çatalı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Size ısırırken mis gibi kokan bir çatal tarifim var 🙂 Yapması çok pratik ve kolay, bayılacaksınız.

Tarifi yaparken standart 200ml bardak Paşabahçe suyu kullandım. Hani şu bildiğimiz düz camlar. Çay fincanım da standart bir 100ml çay fincanı. Evinizde bu iki kupa varsa her türk tarifini rahatlıkla yapabilirsiniz 🙂

Hamuru uzun süre bekletmeden yoğurun ve şekil verin çünkü beklerken hamur kabartma tozundan dolayı kabarmaya başlar ve şekil vermek zorlaşır.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

tatlı çatalı tarifi malzemeler

    3 su bardağı un 125 gram tereyağı ½ çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mahlep 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu ½ çay kaşığı tuz

yukarı:

    2 yumurta sarısı, 2-3 yemek kaşığı çörek otu ile çırpılmış

Tatlı çatalı tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alın ve üzerine sıvı yağ, süt, şeker, tuz, sirke, kabartma tozu, tuz ve sütü ekleyip karıştırın. 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan su bardağı unu azar azar ekleyin ve yoğurma kabına yapışmayan hamur yoğurun. Toplanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın (toplam 30 adet). Resimdeki gibi uçlarını birleştirip çatal şekli verin. Fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla yağlı kağıt serin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın