Pek çok şekilde hazırlanabilen kabak mücveri, fırında yapıldığında daha az kalori almanızı sağlar.
Pratik yapısı ve lezzetiyle sofralarınıza lezzet katacak. Mücver tarifinde damak zevkinize göre farklı malzemeler ekleyebilir veya tarifin içeriğini azaltabilirsiniz.
Kabak, mutfakta en çok tüketilen sebzelerden biridir. Yemekleri, marine edilmiş etleri, mücverleri ve kızartmaları üretilmektedir. Yemek listesinde bulunur. Kanser riskini azaltır. Kalp sağlığını korur. Kalsiyum, demir ve fosfor kaynağıdır.
Fırın Börek Tarifi Lezzeti için sebzelerimizi temizleyip yıkayalım. Kabak, havuç ve patatesleri dolaba koyun.
Yumurtayı, yağı, yoğurdu, tuzu ve baharatları geniş bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın. Süzme peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, un ve kabartma tozunu koyun ve karıştırın.
Maydanoz, yeşil soğan dalları, nane ve dereotu ince ince serpip ekleyin. İsteğe bağlı sarımsağı atın. Taze sarımsak varsa, yer olacaktır.
Rendelenmiş kabak, patates ve havuçların suyunu sıkalım ve ekleyelim. Mümkünse tülbent içine alıp sıkın. Her şeyi güzelce karıştıralım.
Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurumuzu dökelim. Tepsiye koyalım. Üzerine susam ve siyah kimyon serpin. 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.
Biraz sıcakken fırından alıp dilim dilim keselim. Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.
Nefis Börek Mücver fırınımız servise hazır. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]