Brioche, aklınıza gelebilecek birçok çeşitte yapılan bir ekmek türüdür. Bizim damak tadımıza göre pişirmek için fazla tatlı ve yağlı ama inanılmaz lezzetli. Özellikle sabah kahvaltılarında taze meyvelerle tüketilebilir.
Bu tarifi ekmek makinesinde yapmamın asıl sebebi Fransız tostu yapmaktı. Sabah kahvaltılarınıza ayrı bir tat katacak bu tarifimi yarın sizlerle paylaşacağım.
Kullandığım ekmek yapma makinesini buradan inceleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Börek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 175 gr tereyağı 70 ml süt 440 gr. Un, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı şeker, 2,5 tatlı kaşığı instant maya
yukarı:
- 1 yumurta sarısı + 3 yemek kaşığı süt + 2 yemek kaşığı susam karıştırın
Börek tarifi nasıl yapılır?
Önce tüm ıslak malzemeleri (süt, tereyağı ve yumurta) makine bölmesine koyun. Ardından kuru malzemeleri makine haznesine koyun ve en son mayayı ekleyin. 3 saatten uzun bir program seçin. Yoğurma ve mayalanma işlemi bitince ve pişmeye başlamadan hemen önce üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve arzunuza göre şekillendirin. Ekmek piştikten sonra kaseyi ekmek makinesinden çıkarın, 10-15 dakika bekleyin ve ekmeği dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]