Börek ve Peynirli Börek – En Sevdiğim Yemek

Tepsi keklerini çok seviyoruz çünkü çok kolay ve hızlılar. Kahvaltıyı istediğimiz çayın içine koyarak en güzel kekleri hazırlamak mümkün. Sana su kekine benzeyen lezzetli bir tavada pişmiş cheesecake vereceğim.

İlk olarak peynirli iç harcı hazırlıyoruz; Beyaz peyniri çatalla karıştırın ve çedar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.

Sos için yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Yavaş yavaş kabartma tozu ve yoğurdu ekleyin. Homojen bir karışım elde ederiz.

Tepsi böreğinin püf noktası yufkanın kat sayısını doğru ayarlamaktır. Aksi takdirde, bir tarafta kalın bir hamur yaparsanız, toprağın yarısı parçalara ayrılmış, görünüm ve tat olarak hoş olmayan kekler bulacaksınız.

İkinci püf noktası ise sosu kaşıkla döküp tersten yaymaktır. Fırça ile kullandığınızda mükemmel değil, sert ve kuru.

Genelde iki kat hamur işi kullanırım ve ilk yufkayı tüm tepsiye koyarım. Daha fazla kenarda asılı olanları durduracağız ve sonuncuyu kapatacağız. Hamurdan yırtıldığında, ufalanan değil, hafifçe yuvarlanmış bir su keki hamuru gibi görünüyordum.

Her bir yufka tabakasının soda sosuyla kaplandığından ve her şeyin bittiğinden emin olun.

Dört katı yaydıktan sonra cheesecake’in yarısını koyup hamurun iki katını yayalım, ardından peynirli iç harcı koyuyoruz.

Böyle bir hamuru bitirdiğimizde son hamur parçalarını da koyuyoruz. Üzerine kalan sosu dökün. Yufkanın üzerine parça parça tereyağını yayıyoruz.

Üzerine susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yufka ve peynir kızartılıp fırından çıkınca biraz bekleyip kesiyoruz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın