Börülce salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Taze gözlü bezelyeler yeniden mutfağımda boy göstermeye başladı. Çok ucuzlayınca 1-2 kilo alıp kış için buzluğa attım.

Zeytinyağlı taze bezelyeyi ne kadar sevsem de farklı tatlarla birleştirip yemeyi de seviyorum. Ben bu tarifte özellikle közlenmiş kırmızı biber kullanmayı tercih ettim. Biraz limon ve sarımsakla inanılmaz lezzetler yaratabilirsiniz.

Fasulyelerinizin fotoğraftaki gibi yeşil kalmasını istiyorsanız size küçük bir sır vereyim. Barbunyaları kaynar suda 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün ve soğuk su dolu bir kaba barbunyalarınız canlı yeşil rengini alana kadar dökün.

Aşk…

Dersler:

    500 gram taze siyah fasulye ½ çay bardağı zeytinyağı 4 diş sarımsak suyu 1 limon tuzu 3 adet közlenmiş kırmızı biber 2 litre kaynatmak için su

Kara fasulye salatası tarifi nasıl yapılır?

Fasulyeleri yıkayın, suda veya suda ayırın ve sonra dilediğiniz gibi 2-3 parçaya bölün. Közlenmiş biberleri temizleyip kesin. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika haşlayın. Pişen barbunyaları süzgeç yardımıyla tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba aktarın (böylece yeşil renklerini koruyacaklardır). Zeytinyağını ezilmiş sarımsak ve limon suyuyla karıştırın. Bezelye ve karabiberi sarımsaklı sosla bir salata kasesinde karıştırıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın