Boş pasta tarifi

Boş börek tarifi için malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • Kara Susam
  • beyaz susam

Boş börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Hazırlık:.
  2. Öncelikle ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri yoğurma kabına alıp çırpıcı ile karıştıralım ve mayanın erimesini bekleyelim.
  3. Daha sonra üzerini streç film ile kapatıp 10 dakika bekletin.
  4. Ardından sıvı yağı, yumurtaları, tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Önemli olan unu ekledikten sonra yavaş yavaş yoğurmak.
  6. Daha sonra hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Ekşi mayanın üstünü açıp havasını alması için bir kaç kez yoğuralım.
  8. Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra 20 dakika daha bekletin.
  10. Daha sonra 180 derece fırında pişirelim. Ortalama 20/25 dakika pişirelim. 20 çörek var.
  11. Afiyet olsun 🥰💞.

Resimli boş börek tarifi

  • börek tarifi
  • boş
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Tarçınlı pandispanya ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın