Bosnalı köfte

Bosnalı Köfte Tarifi Malzemeler

  • 5 su bardağı un 2,5 su bardağı su (kontrollü)
  • 1 çay kaşığı tuz

içeri

  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 soğan
  • tuz
  • karabiber

hamuru açmak

  • Sebze yağı

yukarı;

  • Ghee
  • sarımsaklı yoğurt
  • acılı tereyağı
  • sekiz

Bosnalı mantı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına getirip 12 eşit parçaya bölüyoruz. Daha sonra bezeyi üst üste gelecek şekilde yağlayıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İki ile ikiyi birleştirdikten sonra toplam 6 beze elde etmiş oluyoruz.
  2. Bu şekilde tepsiye dizip buzdolabında yaklaşık iki saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. İç harcı için soğanları küp küp doğrayın ve kıyma, tuz ve karabiberle karıştırın.
  4. Daha sonra hamuru çekip çekerek, elimizle sürekli yağlayarak ince bir şekilde açıyoruz. Kenarlardan en kalın yerleri kesip iç harcı uzunlamasına sürerek rulo yapıyoruz.
  5. Üç parmağınızla kesin, açık uçlarından aşağıya doğru katlayın ve yağlanmış tepsiye dikkatlice yerleştirin.
  6. Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra tereyağ ile yağlayıp 200 derecelik fırında altın sarısı olana kadar 45 dakika pişiriyoruz.
  7. Son olarak yoğurdu sarımsak ve nane ile tereyağ serpip kıtır kıtır yiyoruz.

Resimli Bosna Mantısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • Boşnakça
  • mantı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pastane Simit tarifi (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın