Boza, bana çocukluğumu hatırlatan ve soğuk kış günlerinin favorisi olan lezzetlerden biridir. 😋👌🏼 Ne zaman kış gelip kar yağsa, geceleri sokaklardan gelen ‘Boozaaaa’ sesini duyunca çok heyecanlanıyoruz. Şu an duymasak da hala satanlar olduğuna inanıyorum, ailece çok seviyoruz.
Bildiğiniz gibi boza bezelye kavurmadan içilmez ve birçok faydası vardır, mutlaka deneyin.
Boza Tarifi Yapılışı; Kalın bulguru ve pirinci derin bir kaba alıp üzerine sıcak su dökün ve suyunu çekene kadar bekletin. Daha sonra bulguru düdüklü tencereye alıp 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
Süzülen bulgur ezmesine şeker, maya ve vanilyayı ekleyin.
Bozayı ekşi yapmak için üzerini bir masa örtüsüyle örtüp güneşli bir yerde 24 saat bekletin.
Ara sıra mayalanması ve karıştırılması için mikserin kapağını açın. Yükseldikçe kalınlaşacaktır.
Kıvamını istediğiniz gibi su ekleyerek ve karıştırarak ayarlayın.
Soğuması ve kalınlaşması için soğutun. Ardından boza, bezelye ve tarçın ile servis yapın.
Buzdolabında 1 hafta içinde yenebilir. Ayrıca hazır maya bulamayanlar 1 yemek kaşığı kuru maya kullanabilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]