Bayatlamayan börekleri nasıl yapıyorsunuz? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum, Türk çörek tarifi, ev yapımı börekler, maya börekleri, midye tavası, mini börekler, patates börekleri, peynirli börekler, bugasa, börek püf noktaları, börek tarifi, pratik börekler, börekler
Çıkış tarihi: 09-19-2010
4 5 5 1
Bu akşam sevgili Pervin’imizin kınasındaydık. Bu sorunları unutalı çok zaman oldu 🙂 Tabii stresli ama eğlenceli zamanlar, insanlar evlendiklerinde ne yaptıklarını belli belirsiz hatırlıyorlar. Geri sayım başlar başlamaz göz açıp kapayıncaya kadar kendinizi evli buluyorsunuz 🙂 Yuva kurmak için çabalayan herkes hep mutlu olsun. Unutmayın ki en keyifli koşuşturma evliliğe hazırlanırken olur, bu günlerde iyi eğlenceler.
O güzel günden kalan iki lezzetli tarifim var. Bunlardan ilki, Emine Hanım’ın yapıp bize getirdiği, bozulmayan börek tarifi. İlginç sohbetleri ile böreklerine doyamadım. Buzdolabında yaklaşık 15 gün bozulmadan saklanan bu cupcakeler, bekledikçe daha da lezzetli oluyor. Lezzeti olan biri olarak kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Son olarak Emine hamur işleri ile küçük bir numara paylaştı. Börek pişerken soğuduktan sonra üzerini bezle örtmez ve saklama kabına koyarsanız börek bundan sonra da zarar görür.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bozulmayan börek tarifi için malzemeler
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1,5 çay bardağı yoğurt 2 yumurta (1 sarısı yufkanın üzerine) 1 yemek kaşığı şeker yarısından biraz fazla 1 tuz taze maya çörek otu un yufkanın üzeri için
içindekiler:
- 100 gram beyaz peynir 100 gram kaşar peyniri 1 orta boy haşlanmış maydanoz patates
Bayat börek tarifi nasıl yapılır?
2-2,5 su bardağı unu geniş bir kaba eleyin. Mayayı biraz ılık suda eritin ve 5 dakika mayalanmaya bırakın. Unun ortasını açıp mayayı dökün, köpük köpük olunca sıvı yağ 1 yumurta + 1 yumurta akı (yumurta sarısı üzeri için), tuz, yoğurt, şeker ekleyip yoğurun. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelince üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanmasını bekleyin. İçi için beyaz peynir ve haşlanmış patatesi çatalla ezin, rendelenmiş kaşar peynirini ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Ekşi mayadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde düz bir şekil verip ortasına biraz iç harçtan koyup iki ucunu birleştirin. Yufkanın üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]