Vitamin Deposu: Brokoli Çorbası
Brokoli çorbası tarifi malzemeleri.
- Yarım kilo brokoli
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı veya ghee
- 1 yemek kaşığı un (dolu)
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Brokoli çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle brokoliyi küçük parçalara ayıralım. Patatesleri ve soğanları soyup brokoli ile yıkayın.
- Küçük bir tencereye patatesleri ve soğanları ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra suyunu süzelim.
- Brokoliyi başka bir tencereye alıp üzerine 7 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım.
- Çorbayı yapmak için haşlanmış brokoli suyunu kullanacağız, o yüzden suyu başka bir kaba boşaltalım.
- Derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyip orta ateşte eritin.
- Ardından unu ekleyip rengi açılana kadar kavurun.
- Kavurduğumuz una ayırdığımız brokoli suyunu yavaş yavaş ilave edelim ve çırpma teli yardımıyla hızlıca çırpalım.
- Üzerine suyunun tamamını ekledikten sonra 3-4 dakika daha demlenmesine izin verin.
- Ardından haşlanmış brokoliyi ekleyin.
- Patatesleri ve soğanları küçük parçalar halinde doğrayın ve brokoliye ekleyin.
- El mikseri ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Üzerine tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırın.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın.
Herkesin tadını çıkarın.