Brokoli tarifi ile soğan dolması ve soğan dolmasına farklı bir lezzet katıyoruz.



Soğan dolması, Türk mutfağının en lezzetli dolma tariflerinden biridir. Üstelik çok hafif ve lezzetli. Ancak vereceğimiz tarif diğer dolmalardan tamamen farklı ve daha sağlıklı.

Dolma genellikle pirinçle hazırlanır. Ve ayrıca soğan dolması… tarifimizde pirinç ve kıyma yok! İşte brokolili soğan dolması tarifi…

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız…

Dersler

  • 8 soğan
  • 250 gr. Brokoli
  • 100 gram lor
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tane karabiber çayı

sos malzemeleri

  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

yapılışı

İlk önce soğanları soyun. İçindekileri oyna. Daha sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Bu sırada soğanların içinden çıkan parçaları yağda kızartın. İnce kıyılmış brokolileri ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin. Sonra ocaktan. Soğuduktan sonra yoğurdu, yumurtaları ve baharatları ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız brokoli harcını soğanların içine doldurun.

Sosu için salçayı yağda kavurduktan sonra üzerine su ekleyip 1-2 dakika kaynatın. Ardından sosu bir fırın tepsisine aktarın. Doldurulmuş soğanları da yerleştirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar pişirin.

Yorum yapın