Yemek yerken 💁🏻♀️ kakaolu kek, 💁🏻♀️brownie, 💁🏻♀️kurabiye 🤔 bir tane diyerek seçemeyeceğiniz en güzel tarifler olduğunu söyleyebilirim ve tadına doyamazsınız. .
Yapabileceğimiz ilk şey şurup karışımını hazırlamak; Keklerimiz pişmeye hazır olana kadar soğumaya bırakın.
İki bardak şeker ve iki bardak suyu şeker eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Not: Suyun soğuk olması önemlidir aksi halde kurabiyelerimiz düşebilir.
Daha sonra un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri, bir su bardağı sıvı yağı, bir su bardağı pudra şekerini, iki paket vanilyayı, altı su bardağı kakaoyu karıştırma kabımıza alıp karıştırıyoruz.
Not: Margarinimiz oda sıcaklığında yumuşak olmalıdır.
Tüm malzemelerimizi karıştırdıktan sonra altı su bardağı un ve iki paket kabartma tozunu birlikte karıştırın.
Elek yardımıyla süzüp karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzdan fındık parçaları koparıp elimize sarıyoruz.
Zaman zaman fırın tepsisine hazırlayıp 160 veya 170 derecede (her fırına göre değişebilir) özenle pişiriyoruz.
Yaklaşık yirmi beş dakikada pişiyor 🌸 (keklerde yaptığımız gibi pişip pişmediğini görmek için dişleri test edebiliriz)
Kakaolu kurabiyelerimiz fırından çıkınca 4-5 dakika kadar pişiyor. Sonra teker teker soğuk suya batırıp, ters çevirip hemen çıkarıyoruz 🌸 (Keklerimizi uzun süre bekletmiyoruz, düşmesinler) ve servis tabağına alın. , dilersek biraz hindistan cevizi veya fıstık tozu serpebiliriz.
Sadece yaptım, hiçbir şey püskürtmedim.
Yapacak arkadaşlarım için kolay olacaktır.
İpucu: Kurabiyelerimizi birbirlerini öldürmemeleri için buzdolabında bir kutu içinde saklayabiliriz. Acil ziyaretçimiz geldiğinde hemen çıkarıp çözdürdükten sonra verebiliriz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]