Browni – Kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…
Çıkış tarihi: 31.10.2007
4 5 5 1
Nedense bütün gün pasta istedim. Yapmaya çalışırken birden kendimi mutfakta ve netbook’umun önünde eski tarifleri karıştırırken buldum.
Bu tarif ilk olarak 2007 yılında hazırlanmıştı. Tabii o zamanlar bilgim ve fotoğraf ekipmanım kısıtlıydı bu yüzden onun fotoğrafçılığı çok zayıftı. Pastaya olan tutkum tarif resmini değiştirmememde etkili oldu.
Artık senin için kolay. Aşk…
İçerik Tablosu
Brownie – Brownie tarifi için malzemeler
- 250 gram bitter çikolata 125 gram margarin veya tereyağı Yarım su bardağı toz şeker 4 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı ceviz 1 kabartma tozu 1 paket vanilya
Sosu için:
- 1 paket hazır çikolata sosu
Brownie – Browni tarifi nasıl yapılır?
Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Bir somun tepsisini veya kare bir fırın tepsisini yağlayın (ateş de işe yarar). Margarin ve bitter çikolatayı bir sos tenceresinde kısık ateşte kaynatmadan eritin. Erimiş çikolata oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin, ardından şekeri ekleyin ve çırpın. 4 yumurtayı teker teker çikolataya ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Son olarak 1/2 su bardağı ceviz bir kenara ayrılarak karışıma eklenir. Karışımı yağlanmış kalıba dökün, üzerine kaşıkla yayın ve 1 avuç cevizi üzerine yayın ve 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dilimler halinde kesin ve çikolata sosu ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]