Merhaba sevgili arkadaşım,
Usla ile günlerim tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfaklarından tariflerin yanı sıra fondanlarla da çalışmaya başladığımız için hafta sonlarımız gitgide daha eğlenceli hale geliyor 🙂 Daha önce çok fondan kek yaptım ama bu işi tam donanımlı bir ortamda yapmak çok daha eğitici ve eğlenceli. okul ayarı. Aşağıda fotoğrafını görebileceğiniz, benim hayal gücümün bir ürünü olan albümüme baktığınızda ne kadar keyif aldığımı anlayabilirsiniz.
Tabii ki cheesecake ve browni ile devam ettik. Bu hafta favori tarifim peynirli cheesecake oldu. Ayyam Uslalı’mı bloğum dışında sosyal ağlardan takip edenler, tatlıları adım adım nasıl hazırladığımızı adeta görebilirler. Hatta zaman zaman videolu kısa ve öz bilgiler paylaşıyorum. Enstantaneleri ve videoları kaçırmamak için beni Instagram’da takip edebilirsiniz.
Cheesecake’i kim tattıysa çok beğenildi. Bu nedenle kesinlikle hazırlamanızı tavsiye ederim. Şimdi gelelim önemli noktalara, cheesecake’inizin çatlamamasını istiyorsanız o zaman mutlaka 160-170 derecede kısık ateşte pişirmelisiniz. Cheesecake pişerken sıcaklık farkı olmaması için fırınınızın kapağını açmamalısınız.
Labne yerine eritilmiş beyaz peynir kullandık çünkü daha yapışkan (bir kutu labne gibi kutuda satılıyor).
Son olarak brownie hamuru oldukça kıvamlı olduğu için yuvarlak bir kalıbın altına resimdeki gibi folyo yerine yağlı kağıt sermeniz yeterli olacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
brownie cheesecake tarifi malzemeleri
Brownileri hazırlamak için:
- 3 orta boy yumurta 200g bitter çikolata 200g tereyağı 250g toz şeker 110g un
Cheesecake’i hazırlamak için:
- 2 orta boy yumurta 400 gram eritilmiş labne veya beyaz peynir (150 gram toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya aroması)
Browni cheesecake tarifi nasıl yapılır?
Çikolatayı su banyosunda veya mikrodalgada eritin. Tereyağı ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Kremsi olana kadar yüksek hızda çırpın. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelince mikseri düşük devirde çalıştırın ve yumurtaları teker teker ekleyin. Eritilmiş çikolatayı tüm yumurtalara ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Son olarak unu ekleyin ve brownie hamuru tamamen karışınca yağlı kağıt ile kapladığınız yuvarlak kalıba dökün. Brownie hamurunu elimizle veya kaşıkla sulandırıyoruz. Cheesecake için krem peynir, şeker ve vanilyayı çırpın. Şeker eridikten sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Tüm yumurtalar karışınca hazırladığınız karışımı kek tabanının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika kapağını açmadan pişirin. Tamamen soğuması için 1-2 saat dinlendirip kalıptan çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]