Brownie – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Burak bey bize tarif göndererek kampanyamıza katılan ilk kişi olma şerefine erişti 🙂

Browni tarifi malzemeleri

6-8 kişi

* 1 su bardağı (237 ml) %70 bitter çikolata, elle küçük parçalara ayrılmış
* 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
* 3 yumurta * 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 tutam tuz
* Vanilya bitkisinin olmaması durumunda hazır satılan bir poşet (5g) vanilya şekeri
* 1/2 su bardağı beyaz un
* 2 avuç ceviz, hafif kırılmış (yenirken ağza ulaşacak kadar iri kalmalı)

Browni tarifi nasıl yapılır?

1. Fırınlı tepsiyi en alt sıraya koyun ve 180 derecede ısıtın.

2. Alüminyum folyoyu 20 x 20 cm’lik ısıya dayanıklı bir kaseye aşağı yukarı yerleştirin.

3. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Eriteceğiniz karışım pürüzsüz olmalı fakat kaynamamalıdır. 4. Farklı, derin bir kapta yumurta, vanilya, şeker ve tuzu bir karıştırıcıda hızlıca karıştırın. Karışımda yumurtalar iyice şişmeli ve açık renkli hale gelmelidir.

5. Karışıma çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın.

6. Unu ekleyin ve karıştırın. Cevizleri ekleyin ve karıştırın.

7. Tüm bu karışımı kaseye ekleyin ve fırında 25-30 dakika pişirin. Kek içine çatal batırdığınızda temiz çıkıyorsa kıvamına gelmiş demektir. Fırından alabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın