Merhaba sevgili arkadaşım,
Romantik Şubat’ın 8. ve son tarifiyle karşınızdayım 🙂 24-25 Şubat tarihlerinde düzenlediğimiz yarışmamızda İlknur Akdemir, tarifimize en yaratıcı ismi bularak Hotpoint çok fonksiyonlu el blenderi ödülünü kazandı.
Haşlanmış yumurta yani suda pişirilen yumurta çok lezzetli bir yemektir. En hazırlanmış hali gilgirdir. Basit bir pişirme tekniği gibi görünse de bazı püf noktalarına uyulmazsa işiniz çok zor bir hal alabilir.
İlk olarak, her zaman yumurtaların taze olduğundan emin olun. Yumurtayı doğrudan suya kırmak sıçramasına neden olabilir. Yumurta bozuk veya bozuksa suyu bozabilir, o yüzden önce küçük bir kaseye veya çorba kepçesine kırın ve yavaşça suya bırakın.
Bir diğer önemli nokta ise suyu kaynatmak ve suya biraz limon veya sirke eklemek yerine kaynama noktasına getirmektir. Bu sayede suya bıraktığınız yumurta dağılmak yerine toplanacaktır.
Son olarak yumurtaları suya koyduğunuz sırayla almalısınız, bu sırayı unutursanız fazla piştikleri için yumuşak dokularını kaybederler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Haşlanmış yumurta bruschetta tarifi malzemeler
- 2 adet yumurta 2 dilim ekmek 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı çam fıstığı 1 adet küçük boy kuru soğanın yarısı 10 adet pazı yaprağı 3 adet kurutulmuş domates Tuz, karabiber ve pul biber 2 tatlı kaşığı sirke 2 lt. kaynayan su
Haşlanmış yumurtalı bruschetta tarifi nasıl hazırlanır?
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri ince ince doğrayın. Pazıyı yıkayın, saplarını ayıklayın ve doğrayın. Fıstık ve soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pazı yapraklarını tavaya aktarın, biraz tuz ve karabiber ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Son olarak kuru domatesleri ekleyip altını kapatıp karıştırıyoruz. Ekmeği Hotpoint Toaster’da kızartın. Ekmek kahverengileştiğinde, ekmeğin üzerine hemen bir diş sarımsak sürün. Daha sonra çorba tenceresinin ortasını geçecek kadar su ekleyin. İçine sirke ve bir tatlı kaşığı tuz koyuyoruz. Su kaynadığında, suyu azaltın (çok fazla kaynatmayın, ancak çok uzun süre çok düşük değil). İlk yumurtayı bir kaseye kırın (sarısı patlamamalı), yumurtayı dikkatlice suya indirin. Diğer yumurtayı da aynı işlemle tencereye koyup 3 dakika pişiriyoruz. Sarısının tamamen yumuşamasını istiyorsanız süreyi biraz uzatabilirsiniz. Yumurtaları oluklu bir kaşıkla çıkarın. Sarımsaklı ekmeğin üzerine haşlama harcını yayın. Haşlanmış yumurtaları hafifçe ekmeklerin üzerine koyun, tuz ve karabiberle çeşnilendirin ve bekletmeden sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]