İnanılmaz derecede ilginç bir tarif olan Bruschetta, genellikle domates kullanılarak yapılır, ancak farklı et ve peynir seçenekleri kullanarak da deneyebilirsiniz. Dilerseniz pesto sos da kullanabilirsiniz.
Bu eğlenceli atıştırmalığı yaparken atlamamanız gereken iki şey var. Birincisi zeytinyağı ve sarımsak sarımsak. Zeytinyağı ve sarımsak karışımını ekmeğin üzerine sürerek hafifçe kızarttıktan sonra istediğiniz aromalarla tatlandırabilirsiniz.
Dilerseniz taze veya kuru olarak dilediğiniz baharatları da kullanabilirsiniz. Taze nane ve fesleğen, bruschetta ile iyi gider.
Fransız ekmeği kullanabileceğiniz gibi evde dilimlenmiş ekmek ya da bayat ekmek de kullanabilirsiniz. Fotoğraftaki ekmekler çok taze olduğu için kızartmaya dayanamadım 🙂
İçerik Tablosu
Bruschetta tarifi malzemeleri
- 1 adet baget 2 diş sarımsak 2 adet olgun fakat sert domates 100 gr. Kaşar peyniri, zeytinyağı, bir tutam nane, tuz
Bruschetta tarifi nasıl yapılır?
Önce sarımsağı havanda dövün ve zeytinyağı ile karıştırın. Hazırlanan karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve teflon tavada ekmeklerin iki tarafı da kızartılır. Domatesleri ve çedar peynirini küçük küpler halinde kesin. Tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve baharatları ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldığınız ekmeğin üzerine hazırladığınız karışımı paylaştırın ve servis edin.
Not: Dilerseniz hazırladığınız ekmeği 1-2 dakika da peynirler eriyene kadar pişirebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]