Bu bayram ağzınızı tatlandıracak kolay el yapımı Burma baklavası tarifi



Baklava, en popüler Türk tatlılarından biridir. Özellikle elle açılan baklavaya kimse hayır diyemez.

Baklava genellikle bayramlarda en sevilen yemektir. Sadece bayramlarda değil, sevincimizi paylaştığımız özel günlerde de tercih ediyoruz. Sizlere sunacağımız tarifte ister ikramlık ister çayın yanında ağzınızı tatlandıracak harika bir tat. Üstelik açılması çok kolay ve çok kolay.

El yapımı baklavayı evde kullanmak genellikle tercih edilmez. Çünkü sıkıcı. Ama vereceğimiz tarifin pasta hamurundan bir farkı yok. Umarız denediğinizde beğenirsiniz…

Dersler

hamur malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ve

İç harç bileşenleri

  • 500 gr. öğütülmüş ceviz

en iyi malzemeler

  • 250 gr. eritilmiş tereyağı

Şerbet malzemeleri

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı içme suyu
  • 5-6 damla limon

yapılışı

Öncelikle un hariç diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirdikten sonra eşit parçalara bölün ve üzerine nişasta serperek pişireceğiniz tepsinin boyutuna yayın.

Açtığınız yufkaların üzerine cevizleri serpin. Daha sonra ortadan ikiye kesip merdane şeklinde yuvarlayın ve merdaneden aşağı indirin. Daha sonra istediğiniz büyüklükte kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Tepsi dolduktan sonra üzerine eritilmiş tereyağını serpin. 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Bu sırada su ve şekeri karıştırarak şerbeti kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Baklavayı 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine sıcak şerbeti dökün.

Yorum yapın