medyauzmani.com

Anne usulü mantı yapmak isteyenler için nefis soslu Nevşehir Mantısı tarifi



Mantı, Türk mutfağı ile ilişkilendirilen harika ve doyurucu bir yemektir. Genellikle gün içinde veya canımız istediğinde hazırladığımız mantı sadece bir yemek değil, bir aperatiftir.

Mantı benzeri birçok yemek dünyanın her yerinde bulunabilir. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde oldukça popülerdir. Ancak biz size belki de dünyanın en kolay mantı tarifini vereceğiz. Hazır ekmek hamurundan yapıldığı için herhangi bir fırından satın alabilirsiniz. Üstelik daha tatmin edici.

Deneyen herkesin beğeneceği bu Nevşehir Mantısı tarifini denediğinizde umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun şimdi…

Dersler

  • 250 gr. Az yağlı kıyılmış sığır eti
  • 2 adet hazır ekmek hamuru
  • 2 soğan
  • 1/2 su bardağı tereyağı (125 gr)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gr. sade yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz

yapılışı

Öncelikle soğanı ince ince doğrayın. Uygun bir tencereye tereyağının yarısını ekleyin ve soğanları rengi değişene kadar kavurun. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Kıymanın üzerine salça, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ardından ocaktan alın.

Hamuru 30 cm çapında merdane ile unlanmış zeminde açın. Daha sonra iç harcı ikiye bölüp sıkıca rulo yapın.

Ruloları iki parmak genişliğinde kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bir fırça kullanarak, macuna yağ uygulayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Bu arada ezilmiş sarımsak, yoğurt ve bir tutam tuzu bir kasede çırpın.

Hazırladığınız mantıyı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt serpin. Isıttığınız biberleri kalan tereyağı ile fırçalayın. Yüzünüze kuru nane serpin.

Yorum yapın