Patatesleri yıkayıp haşlayın.
Patatesler haşlanırken sütü, yoğurdu ve zeytinyağını bir kaba alıp çırpıyoruz ve kenara alıyoruz.
Haşlanan patatesleri silip ya da doğrayıp üzerine yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini alıp dörde, sonra bir parçayı üçe, sonra bir parçayı üçe bölüyoruz.
Yani bir yufka hamurundan on iki üçgen parça elde ediyoruz.
Hepsini üst üste koyuyorlar, üzerlerine hazırladığımız sosu yayıyorlar, hazırladığımız patates çamurunu kenara koyup kenarını katlıyorlar.
3-4 cm. Genişçe katlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz yufkanın tamamına aynı işlemi yapıp fırın tepsisine diziyoruz sonra kalan sosun içine yumurtayı kırıyoruz ve iyice çalkalıyoruz.
Bir fırça yardımıyla sosumuzu keklerin üzerine bolca yayıyoruz, dilersek susam ve çörek otu serpiyoruz ve 180°C’ye kadar ısınan fırına veriyoruz ve kanıt olarak pişiriyoruz.
Kızartıldığında çıkarıp biraz soğuyunca yiyoruz.
Bu börek başka bir börek için hazır!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]