Bu puf ekmeği tarifi kaçırılmaması gereken

gözleme tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • ½ su bardağı su (ılık)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-4.5 su bardağı un

kızartma için

  • Sebze yağı

Bu tarif nasıl milföy yapılır bu tarifi kaçırmayın?

yemebaskı tarifi

  1. Ilık süt ve suyu bir karıştırma kabına alın.
  2. Kuru maya ve şekeri ekleyin, karıştırın ve bir süre bekletin.
  3. Diğer malzemeleri ekleyip unu eleyerek azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru ikiye bölün, hamurlardan birini un serpilmiş tezgaha alın ve hamur kancasıyla yarım santim kalınlığında açın.
  6. Yuvarladığınız hamurun ortasını bir su bardağı su ile yuvarında açın.
  7. Kestiğiniz hamurun üzerini örtün ve 20 dakika pişmeye bırakın.
  8. Mayalanan hamuru bol kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
  9. Kızaran hamurları peçete serili derin bir tabağa alıyoruz.
  10. Servis tabağına alıp servis yapın ve afiyetle yiyin.

Bu tarif çalışmıyor

  • tatlı tarifi
  • hamur işleri
  • kaçma
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • çörek
  • puf
  • uçurumlar
  • değiştirilmiş)
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Sütlü pirinç fırını

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın