medyauzmani.com

Malaga

Malaga tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir bardak sudan iki çubuk şeker çıkar (Ben çok şeker sevmiyorum o yüzden daha az koydum dilerseniz hepsini doldurabilirsiniz)
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 kutu kakao
  • 3 muz
  • Un koyulaşana kadar gerekli miktarda unu (yaklaşık 3 su bardağı su) ekleyin.

Beyaz krema için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 su bardağı süt

Çikolata sosu için (hazır çikolata sosu da kullanılabilir)

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un

yukarı

  • fındık veya fıstık

Malaga tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurta ve şekeri birleşene kadar çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyip topaklar kaybolana kadar çırpın.
  3. Yağlı kalıba eşit şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirelim. Pişirmeden sonra ilk sıcaklık geçtikten sonra.
  4. Çikolata sosunun yapılışı: Tüm malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.
  5. Ardından ocağa alıp kaynamasını bekliyoruz. Dibe yapışmaması ve topaklanmaması için sürekli karıştırılmalıdır.
  6. Kaynayınca altını kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın.
  7. Beyaz kremayı hazırlayın: Tüm soğuk malzemeleri derin bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  8. Kıvam alınca altını kapatıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  9. Soğuyan beyaz kremayı kekin üzerine eşit şekilde yayın.
  10. Muzun tamamını ortadan ikiye keselim ve ara ara beyaz kremanın üzerine koyalım.
  11. Muz küçükse ikiye bölmeden bütün olarak dilimleyin.
  12. Çikolatalı sos soğuduktan sonra üzeri kaplanacak şekilde çikolata sosunu muzun her tarafına yayalım.
  13. Muzun üst kısmı hariç kalan boşluklara siteye bağlı fındık veya fıstık serpin. Afiyet olsun.

Fotoğraflarla Malaga tarifi

  • tatlı tarifi
  • Malaga
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

çilekli turta krep

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın