Bugün sizlerle Kurabiye Tariflerinde farklı bir tarif paylaşacağız. Bu tarifle komşularınız bile mutfaktaki hünerinize hayran kalacak.
Kurabiye, Türk mutfağının en popüler lezzetlerinden biridir. Kurabiyeyi herkes sever ve çayın yanında yenebilecek en güzel tatlardan biridir. Bugüne kadar birçok kişi klasik tariflere göre kurabiyeler hazırladı.
Ancak elmalı cevizli kek tarifi, bilinen kurabiye tariflerinden çok farklıdır. Şimdi sizlerle Türk mutfağında çaya yakışan kurabiye tarifini paylaşacağız. Bu tarifin büyük bir sırrı var. Eskimiyor. Yani dört gün sonra bile ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.
Haberciniz.biz tarafından paylaşılan özel bir içerikte elmalı kurabiye tarifinin özü anlatılıyor. Beyne iyi gelen besinler arasında yer alan mucize besinlerden biri olan kurabiyenin içinde ceviz bulunmaktadır. Bir yandan tatlı ihtiyaçlarınızı karşılarken diğer yandan şifa stoku yapacaksınız! İşte bu elmalı cevizli kek tarifi hakkında bilmeniz gereken her şey!
En iyi kuru elmalı kek tarifleri için malzemeler
iç harç için
- 3 elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı fındık
hamur için
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
yukarı;
- pudra şekeri, pudra şekeri
En iyi kuru elmalı kek nasıl yapılır?
- İlk olarak iç harcı hazırlamaya başlıyoruz. Elmayı soyun ve bir tavada rendeleyin. Üzerine şeker serpin ve tarçın ekleyin.
- Bu karışımı orta ateşte pişirin. Elma suyunu saldığında pişmiş demektir.
- Elmalı iç harcı pişince altını kapatın, dövülmüş cevizleri ekleyin ve karıştırın.
- Karışımı soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırlamak için tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın.
- Karışıma kabartma tozunu ekleyin, unu azar azar ekleyin ve yoğurun.
- Kurabiye hamuru ele yapışmamalı ama çok sert de olmamalı.
- 3 parçaya ayırdığınız hamuru merdane ile açın. 1 inç kalınlığında olmalıdır.
- Bir bardakla yuvarlak parçalar kesin, elma suyunu ekleyin ve doğrayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
- Kurabiyeler oda sıcaklığında 175 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun!
önemli uyarı! Elmalı cevizli keki gün içinde bitirmeyecekseniz oda sıcaklığına geldikten sonra cam kavanoza ekleyin! Bu sayede elmalı keklerin tadı ilk günkü tazeliğini koruyacaktır. Ağzınızda dağılacaktır. Tarifi beğendiyseniz, arkadaşlarınızla paylaştığınızdan emin olun, onlar da elmalı kurabiyelerin tadını çıkaracaklar.
Kaynak: Haberciniz.biz