Bu tariften sonra pırasa sevmeyen kalmayacak! pratik pırasa köftesi



Pırasa, sağlık için en faydalı yeşil yapraklı sebzelerden biridir. Özellikle kışın yenmesi tavsiye edilen arpacık soğanı. Kalsiyum, potasyum, fosfor, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir. Ayrıca B6, A, C ve K vitaminlerini de içerir. Kalp, kan damarları, beyin ve sindirim sistemi için oldukça faydalı olan pırasa, genellikle bir porsiyon zeytinyağı olarak hazırlanır. Veya havuç ve kabak ilave edilerek karıştırılır. Vereceğimiz tarif, birçoğunuzun muhtemelen bilmediği harika köfteler!

Pırasaların genellikle kızartılmasından kaçınılır. Çünkü yandığını düşünüyor. Ancak sunacağımız tarif çok lezzetli ve oldukça uygun. Besleyici ve lezzetli bu köfte tarifini denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 2 ince doğranmış arpacık
  • 150 gram kıyılmış et
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 5-6 sap maydanoz, ince doğranmış
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve acı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı

İlk olarak rendelenmiş havuç ve ince doğranmış pırasaları sıvı yağda kavurun. Pırasalar yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kıyma, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, kızarmış sebzeler, galeta unu, un ve baharatları bir karıştırma kabına alın. Daha sonra güzelce yoğurun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.

Süre sonunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.

Çok derin olmayan yağda orta ateşte iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Yorum yapın