Buesli Cake – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Boza pastası fikri, marketten aldığımız bozanın tadını çok beğendiğimiz için ortaya çıktı.

Bozali kekimi standart kek tariflerinden ayıran en büyük özelliğim süt veya yoğurt yerine 1 su bardağı bozali kullanmam oldu. Bir deneme olarak başlayan pastam, tarçın ve toz zencefil kullandığımda gerçek bir şölene dönüştü.

Özellikle hindistancevizi ve çikolata parçacıklı ikramı düşünüyorum. 1 litre boza size fazla geliyorsa veya tadını beğenmeyip çöpe atmaya kıyamıyorsanız işte size rahatlıkla deneyebileceğiniz bir tarif.

Aşk…

Bouzali Kek Tarifi Malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 su bardağı buza 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın ½ çay kaşığı toz zencefil

Büzel kek tarifi nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtaları bir çırpıcıya koyuyoruz, karışım beyazlaşınca (şeker tamamen eriyene kadar) bir mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara boza ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, tarçın, ezilmiş zencefil ve bir paket vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kabartma tozunu ekleyin ve bir dakika daha karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 50 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce ortasının pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse 5 dakika daha pişirin. Pişen kekiniz oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın