Cuma, nadiren evde olduğum, haftada sadece bir günü evde geçirebildiğim, ne yapacağımı şaşırdığım günlerden biri. Ders notları toplamalı mıyım, ev işleriyle mi uğraşmalıyım yoksa kitap okuyarak ve izleyerek vakit mi geçirmeliyim? Sonuç hepsini yapmaya çalışırken hiçbirinden bir şey anlayamamak 🙂
Her neyse, Ocak ayında okul bitince her şey normale dönecek.
Sizlerle daha önce paylaştığım yazıda somon tarifinde bahsettiğim buğday pilavı, şu ana kadar hazırladığımıza pek benzemiyor. Domates veya biber yerine sadece soğan ve taze baharatlar eklenir. Bu sayede klasik bir lezzet olmaktan çıkıp yeni bir tarife dönüşüyor.
Buğday çimini bir gece önceden ıslatacaksanız et veya tavuk suyu miktarını azaltmalısınız çünkü daha az su çeker ve daha hızlı pişer. Aşk…
İçerik Tablosu
Buğdaylı pilav tarifi malzemeleri
- 250 gram buğday çimi 1 orta boy kuru soğan 1,5 dal taze biberiye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 litre et veya tavuk suyu
Buğday pilavı tarifi nasıl yapılır?
Buğdayı ılık suda yıkayıp süzün ve derin bir kaba alıp bir saat kadar şişmesini bekleyin. Tavuk suyunu bir tencereye alıp kaynama noktasına getiriyoruz, kaynadığı anda süzülmüş buğdayı içine atıyoruz. Kısık ateşte buğday suyunu çekip yumuşayıncaya kadar (kürdan kıvamında olacak) pişirdikten sonra ocaktan alıp kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın. Geniş bir tavaya zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Renk değiştiren soğanlara suyu çeken buğdayı ekleyerek kavurun. Son olarak ince kıyılmış biberiye yapraklarını ekleyin ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]