Merhaba sevgili arkadaşım,
Bol eğlence, bol yemek ve bol gezi dolu bir hafta sonu geçirdim. Cumartesi günü arkadaşlarımızla Kuzguncuk’ta piknik yapmaya karar verdik (bu hafta yine evde kalıyorum). Ani bir karar olunca evdeki her şeyi topladım ve pratik bir şeyler hazırladım. Buğday salatası, kızarmış tavuğumuz için mükemmel bir eşleşmeydi.
Nitekim buğdayı çok haşladım ve iki farklı tarif kullandım. Bir kısmını soğuk ayran polen çorbası yaparken kullandım. Geri kalanını “Ben bir şeyler yapabilirim” diyerek buzdolabına attım 🙂 Piknik günümüz 10 dakikada harika bir salataya dönüştüğünde hepimiz çok şaşırdık 🙂
Bu tarifi mantı salatasına alternatif olarak günlerde veya davet üzerine hazırlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Buğday salatası tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı aşurelik buğday 1 küçük kutu mısır 2 adet közlenmiş kırmızı biber 2 adet salatalık turşusu 1/4 demet maydanoz Tuz kırmızı pul biber Zeytinyağı 2-3 yemek kaşığı Limon suyu Nar ekşisi
Buğday salatası tarifi nasıl yapılır?
Buğdayı bol suda hafif patlayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan buğdayı süzüp bol su ile yıkayıp derin bir kaba alın. Biber ve turşuyu küpler halinde kesin. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz maydanozu ince ince kıyıp buğdaya ekleyin. Salataya tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştırın. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]