Buğulanmış meşe palamudu

Buharda Palamut Tarifi Malzemeler

  • 4 orta boy soğan
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük palamut
  • 5 diş sarımsak
  • bir tutam tuz
  • Çeyrek çay kaşığı toz şeker
  • biraz karabiber
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı

Buğulanmış palamut tarifi nasıl hazırlanır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle soğanları soğuk olarak doğrayın, bir kaba alın üzerine sıvı yağ ve zeytinyağı gezdirin, üzerine biraz tuz, toz şeker ve biraz karabiber serpin.
  2. Patatesleri halka halka doğrayıp diziyoruz, üzerine biraz tuz ve karabiber serpelim ve son olarak patatesleri halka halka doğrayıp tuzlanmış cevizleri diziyoruz.
  3. Üzerine biraz karabiber serpelim 5 diş sarımsağı bütün olarak koyup tencerenin kapağını kapatıp ocağa alalım. Kaynayınca ateşi kısın ve soğanları karamelize olana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Resimli palamut buharda pişirme tarifi

  • börek tarifi
  • fümigasyon
  • Palamut
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Elma suyu ve tarçın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın