Sebze çeşidi, tadı ve aroması ile harika bir ana yemek olarak bilinir. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden sebzeleri bu şekilde denemelisiniz.
Tarif siteniz Bugün sizi Turley tarifi ile tanıştıracağız. Akşam yemeği için çok doyurucu bir sebze tabağımız var. Aşağıdaki malzemelerin tümüne sahip olmak gerekli değildir. Sadece biraz yeterli.
Bu tarifin yanına yakışan lezzetlerden biri de sebzeli mercimek çorbası olabilir…Sebzeli mercimek çorbası tarifi için tıklayınız…Dilerseniz bu lezzetli “Sebzeli Bahar Pilavı”nı yapabilirsiniz. Bahar Pilavı tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
Evet önerilerimize yer verdik ve şimdi akşam yemeği için çok doyurucu olacak Türlü yemeğinin tarifine geçelim.
Tarif için gerekli botanik malzemeler:
4 orta boy patlıcan
4 orta boy domates
2 kabak
2 baş soğan
3 adet patates (yukarıdaki sebzelerden patlıcan veya kabak yoksa patates sayısını 5’e çıkarın)
6 adet yeşil fasulyeniz yoksa, onları kullanmanıza gerek yoktur.
2 yeşil biber
½ yemek kaşığı domates salçası (isteğe göre pul biber veya salça)
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
İsteğinize göre tuz,
Kırmızı biber ve karabiber gibi baharatlarda kullanabilirsiniz.
bir tarif yap
İlk olarak tencereye zeytinyağını ekleyin, soğanları ekleyin ve kavurun.
Ardından salçayı ekleyip devam edin. Diğer sebzeleri önceden yıkayıp ince ince doğrayın. Bu malzemeler kavrulduktan sonra eklenir.
Üzerine soyulmuş domatesleri ekleyin. Biraz sıcak su ilave edip suyunu bırakana kadar pişmeye bırakın ve kaynayınca tuz ve baharatları ekleyip biraz karıştırın. Sebzeler yeterince olgunlaştığında yemek ocaktan alınır. Çeşitlerimiz artık servise hazır.
Yukarıdaki önerilerimizi yapacak vaktiniz yoksa tercihinizi yoğurt ve sade bir salata ile servis edebilirsiniz.
Başka bir pratik öneri: Dilerseniz evde biraz sosis varsa pişirme aşamasına yakın bir zamanda ekleyebilirsiniz. Çok lezzetli olabilir. Et sevmeyenler bu şekilde pişirip sebzelerle birlikte tüketebilirler.
Deneyen herkese bol şans
Kaynak: yemek tarifi siteniz