medyauzmani.com

Uzman uyarısı! Bu yiyecekleri kahvaltıda yemeyin çünkü beyne zarar veriyorlar.



Kahvaltı belki de günün en önemli öğünüdür. Birçok insan kahvaltı yapmadan işe başlamak istemez. Bu gerçekten doğru. Ancak kahvaltıda yenen bazı yiyecekler sadece beyne zarar vermekle kalmaz, zamanla tüm vücudun deforme olmasına da neden olur.

Bu nedenle alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizde fayda var.

Uçan Kuş’un yayınladığı bir haberde ABD’de yapılan araştırmanın sonuçlarına yer veriliyor. Söz konusu araştırmada kahvaltıda yenen bazı yiyeceklerin beyne zararlı olduğu gözlemlendi. Üstelik kahvaltıda bu besinlerden çokça tüketiyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri’nde araştırma yapan uzmanlar, kahvaltıda tüketilen aşırı ayçiçek yağı, ekmek, bisküvi, hamur işleri ve kek gibi ürünlerin yağlanmaya neden olarak beyin hücrelerini bozduğunu belirleyen bir rapor hazırladı.

Karatay yine haklıydı

Öte yandan ABD’den gelen bu haber Türk medyasında geniş yankı bulurken, birçok vatandaş Kanan Karatay’ın yine haklı olduğunu söyledi. Çünkü Kanan Karatay, ekmek başta olmak üzere tüm hamur işlerini yemeyin diye yıllardır uyarıyor. Özellikle kahvaltıda hamur işi yiyen yiyeceklerin vücuda zararlı olduğunu söylüyor. Kanan Karatay’ın bu uyarıları dikkate alınmazken, ABD’den gelen bu rapor tüm gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi.

tehlike büyük

Kek, bisküvi, hamur işleri ve kek gibi hamur işleri, karbonhidrat oranı yüksek olduğu için yağ oranı yüksektir. Ayrıca aşırı nemlenen vücut giderek daha yorgun ve sakar hale gelir.

Yüksek oranda hidratlı bir vücutta bağırsaklar da arızalanır ve tüm bunlarla birlikte beyindeki bazı nöronlarda anormallikler oluşmaya başlar. Sonuç olarak unutma ve hafıza sorunları hızla artıyor ve bir süre sonra beynin çok erken yaşlanmasına neden oluyoruz. Bu yüzden kahvaltıda bol miktarda sağlıklı yiyecek yemeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

Kızartma kahvaltısından da uzak durun

Ayrıca uzmanlar kahvaltıda kızarmış ve işlenmiş gıdaların tüketilmemesi konusunda uyarıyor. Ayçiçek yağında kızartılan yiyecekler, özellikle ısı ile temas halindeyken toksin üreterek kolesterolü yükselten maddeler içerir ve bu da kalp hastalıklarının artmasına neden olur.

Yorum yapın