Bulgur Pilavı ve Erişte Yapılışı

Bulgur Pilavı ve Erişte yapmak için önce bir tencereye sıvı yağı alın ve şehriyeyi dökün. 1-2 dk. Kızarıp rengi biraz dönünce (isterseniz şehriyeyi iyice kızartıp atabilirsiniz)

Tereyağını ekleyin ve yıkanmış ve süzülmüş bulguru ekleyin. Tuz ekleyin ve beş dakika pişirin. onları Kurut.

Suyu yavaş yavaş dökün, kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Suyu çekildiğinde piştiğinden emin olun. Pişmemişse biraz su ekleyebilirsiniz. Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebilir.

Kapatıp 10 dakika bekleyin dinlendirip servis edebilirsiniz.

Erişteli Bulgur Pilavı hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın