Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarif, annemin ailesinden o kadar uzun zaman önce alındı ki, şu anda internette bir örneği bile yok. Yaparken çok keyif aldım. İçinde kıyma yok ama en az kıyma kadar lezzetli. Bu sefer maya ile toz şekeri fermantasyon sırasında karıştırıp su ekledim ve mayalanması için kenara aldım.
O kadar hızlı ve o kadar yoğun aktive oluyor ki, ya derin bir kapta mayayı aktifleştirin ya da kullandığınız bardağın altına bir tabak koyun yoksa taşar.
Daha önce sizlerle hem haşhaşlı hem de cevizli lokum tarifimi paylaşmıştım. İsimlerine tıkladığınızda tariflerine de ulaşabilirsiniz.
Beni Instagram ve YouTube’dan takip etmeyi unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 4,5 – 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ½ su bardağı eritilmiş sinameki
Dolgu için:
- 1 su bardağı bulgur pirinci 2 orta boy kuru soğan Tuz karabiber 1/4 demet maydanoz 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 su bardağı su
Hamuru açmak için:
- Yarım su bardağı eritilmiş sinameki
yukarı:
Lokumlu Bulgur tarifi nasıl yapılır?
1 su bardağı ılık suda maya ve toz şekeri karıştırıp karıştırın. Üzerini kapatıp mayanın aktifleşmesi için bir süre bekleyin. 5 su bardağı un, maya, yarım çay bardağı eritilmiş sinameki ve bir tutam tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. (Bu noktada hamur çok cıvık olursa 1/2 su bardağı unu azar azar ekleyebilirsiniz) Hamurun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alıp kavurun. Bulguru pembe soğana ekleyip soteleyin. Bulgura su ekleyin, karıştırın ve biraz kurumaya bırakın. Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar demlenmeye bırakın. 2-3 kat artan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın ve biraz un serpilmiş bir masanın üzerine eritilmiş sinamekiyi yayarak yayın. Açtığınız ve merdane ile açtığınız hamurların üzerine iç harcı sürüyoruz. Ruloyu 2 veya 3 eşit parçaya bölün. Diğer bezeyi de aynı şekilde yapın ve az önce yağladığınız ızgara veya döküm tavaya lokumları yerleştirin. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Fırına vermeden önce böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. 185 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Soğuyunca kaptan çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]