Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün çok sevdiğimiz mercimek köftemizin mercimeksiz versiyonunu yapmak için bir araya geliyoruz 🙂 Mercimek köftesi neydi? Annemizin tereddüdüne bizi taşıyan tek lezzet aşktı. Ne gariptir ki mercimeksiz de bulgurdan lezzetli köfteler yapmak mümkün.
Bulgur ıslanırken suyunu biraz akıtın, bulgur suya çok doygunsa cıvık bir kıvam alabilir. Böylece kapağı açtığınızda pirinç gibi görünecektir.
Bulgurlu patatesli gözlemelere maydanoz veya fesleğen de ekleyebilirsiniz. İçerisindeki sarımsak miktarını damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Köfte, patates ve bulgur tarifi için malzemeler
• 2 büyük patates (650 gr)
• 1,5 su bardağı ince bulgur (250 gr)
2 su bardağı kaynar su (orta)
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı domates ve biber salçası
• 6 adet taze soğan çubuğu
• 2 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
• kimyon
• kırmızı biber
• tuz
• karabiber
Servis için:
- Marul yaprakları, limon dilimleri
Bulgur tarifi ile patates köftesi nasıl yapılır?
Patatesleri yıkayıp tencereye alın ve üzerine su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Bulguru kapaklı bir kaba alın (veya üzerini streç filmle kapatabilirsiniz), üzerini biraz kapatacak kadar kaynar su ekleyin, üzerini kapatın ve 25-30 dakika şişmeye bırakın. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup bir tepsiye alın ve çatal yardımıyla ezin. Bulguru, zeytinyağını, salçayı, tuzu, karabiberi, kimyonu ve isteğe göre pul biberi ekleyip biraz yoğurun. Nane ve yeşil soğanı ekleyip yoğurmaya devam edin. Tüm malzemeler aynı renk olunca karışımı 15-20 dakika dinlendirin. Elinizi yağlayın, istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve silindir şekli verin ya da rulo yapın. Marul ve limon ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]