Merhaba sevgili arkadaşım,
Baharatlı ekşili köfte, kıymalı tavuk kereviz köftesi ve yumuşacık köfte gibi farklı tarifler yapmıştım daha önce. Topping Meatballs, kesinlikle sevdiğim soslu harika bir güveç yemeği. Bilirsin, ekşi köfte gibi suda yüzmezler.
Köfteler pişince içindeki pirinç ve bulgur şişer ve lezzetli sosu emerek, içinde piştikleri sosun koyulaşmasına neden olur.
Köfteyi pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bulgur ve pirincin su bitmeden yumuşamasına dikkat etmektir. Ara ara kapağını açıp pişen baklagillerin kendini gösterip göstermediğine bakın.
Genellikle patates kızartması ile servis edilir. Ben bulgur pilavı ve ayranla servis etmeyi seviyorum ama siz dilerseniz fırında patatesli tariflerle de servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Köfte, bulgur ve pirinç topları tarifi için malzemeler
- 350 gr dana kıyma 2 yemek kaşığı bulgur 2 yemek kaşığı pirinç 1 yumurta (küçük boy) 3 yemek kaşığı rendelenmiş soğan 1/4 demet maydanoz Tuz Karabiber kırmızı pul biber 1 su bardağı un
Sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 2,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz
Köfte, bulgur ve pirinç topları tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı derin bir kaba alıp rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, bulgur, pirinç, tuz ve baharatları ekleyip 10 dakika yoğurun. İç harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Köftelerinizi una bulayıp fazla undan kurtulmak için süzgeçten geçirin. Tavanın altını sıvı yağ ile yağlayın ve köfteleri dizin. Salçayı 2,5 su bardağı su ile çırparak sulandırın. Ezilmiş sarımsak karanfil, tuz ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Önce köfteler orta kapağı kapalı olarak su kaynayıncaya kadar pişirilir, ardından bulgur ve pirinç iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patates kızartması veya bulgur pilavı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]