Bulgurlu sebzeli pilav tarifi nasıl yapılır?

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Bulgur pilavını sevmeyen var mı bilmiyorum. Sebzeli bulgur pilavına ne dersiniz? İşte sebzeli bulgur pilavının en şenlikli hali için bir tarif ve her açıdan lezzetli.

Dersler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 kabak
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

isteğe bağlıdır:

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kara biber

yukarı:

  • 1 çay kaşığı kuru nane

kilit nokta

Bu pilava dilediğiniz gibi havuç ve taze biber de ekleyebilirsiniz.

Havuç bir sebze olduğu için havuçları bezelye gibi önceden kaynatıp tüketebilirsiniz.

Pirince ekleyeceğiniz su yerine tavuk suyu, sebze suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.

sebzeli bulgur pilavı tarifi

1. Soğanı ince doğrayın.

2. Domatesleri soyun ve ince küpler halinde doğrayın.

3. Kabakları çok küçük olmayacak şekilde orta büyüklükte ve incelikte kesiyoruz.

4. Pilav tenceresine önce zeytinyağını koyun, ısınınca tereyağını ekleyin.

5. Tereyağı eriyince soğanları ve şehriyeleri ilave edin. Soğanları karamelize olana ve erişte pembeleşene kadar kızartın.

6. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

7. Ardından sebzeleri ekleyin ve domatesler canlılığını kaybedene kadar kavurmaya devam edin.

8. Ardından bulgur ve kuru nane hariç eklenecek baharatları ekleyip birkaç dakika kavurun.

9. Son olarak sıcak su ilave edilerek 1-2 kez karıştırılır ve kapağı kapatılır.

10. 10 dakika kısık ateşte pişirin.

11. Bulgur göze çarptığında ve suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın.

12. Kapağın altına temiz bir mutfak havlusu koyun ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.

13. Bulgur pilavını isteğe göre kuru nane serpilmiş sebzelerle servis edin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın