Bulgurlu Taze Soğan Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Yeşil Soğan ve Bulgur Çorbası için,

Soğanlar ince ince kıyılır ve tencereye ilave edilir. Biraz sıvı yağ ekleyip biraz kavurun.

Su ve bulguru ekleyip 10 dakika pişirin.Haşlanmış ve kıyılmış et ilave edilir.

Sosu için yumurta sarısı, un, yoğurt ve 1 su bardağı su bir kaba alınıp topaklanmaması için süzgeçten geçirilerek iyice çırpılır.

Çorbadan birkaç kaşık alıp baharatlara ekleyin, iyice karıştırın ve bir taraftan karıştırarak yavaş yavaş tencereye ekleyin.

En son tuz ve biber eklenir, ay gözleminin altı kapatılır ve üstteki tavada tereyağı eritilir.

Taze nane ve pul biberi ekleyip çorbanın üzerine dökün.

Bulgurlu Taze Soğan Çorbası hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın