Merhaba sevgili arkadaşım,
Semizotu soframızdan hiç eksik olmaz. Salata, yoğurt, et, mercimek derken daha sık yemeye ve kızıma yedirmeye çalışıyorum. Kışın özellikle ıspanakla yaptığım bu besleyici ve doyurucu tarif, yazın semizotu ile yapılan yemeklere çok yakışıyor.
O kadar basit ve harika bir yemek ki yanında biraz yoğurtla bence tam bir öğün oluyor. Yazın istediğimiz de bu değil mi 🙂 Benim karpuzumu da buzlayalım 🙂
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bulgurlu yeşil mercimekli semizotu tarifi için malzemeler
- 2 adet semizotu 1 çay bardağı yeşil mercimek 4 yemek kaşığı bulgur 1 orta boy kuru soğan 1-2 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 iri rendelenmiş domates (1 yemek kaşığı salça veya biraz salça da kullanılabilir) 1,5 su bardağı sudan
Yeşil mercimekli bulgurlu semizotu tarifi nasıl yapılır?
Yeşil mercimeği 2-3 su bardağı suda haşlayın. Mercimekler haşlanırken kabuklarını soyduğunuz semizotunu iri iri doğrayın ve temizleyin. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tavaya zeytinyağını alın, üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin. Doğranmış domatesleri veya salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin. Bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip karıştırın. Bir tutam semizotu ekleyin ve karıştırın. Son olarak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin, ardından bulgur yumuşayana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]