Bulut hamur işleri

Bulut böreği tarifi malzemeleri

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su (220ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (220ml)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz (bir tutam tepe)
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm/elma)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6,5 su bardağı un (kontrol ederken azar azar ekleyin)

iç harç için

  • ufalanmış beyaz peynir

Bulut böreği tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

  1. Maya bir karıştırma kabına alınır, üzerine ılık su, ılık süt ve şeker ilave edilir, karıştırılır ve 10 dakika aktifleşmesi için bırakılır.
  2. Aktif karışıma 2 yumurta ve yağı ekleyip karıştırıyoruz, önce 3 su bardağı unu ekleyelim, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. 1 yemek kaşığı sirkeyi ekleyelim kalan 3 su bardağı unu ekleyelim hamuru yoğuralım oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip hamuru birlikte yoğuralım.
  4. Elimiz ile hamur çok ele yapışıyorsa yarım su bardağı un ekleyip yoğurma işlemine devam edelim.
  5. Mayalanan hamuru bir kaç rulo yoğurup hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yaparak maya kokusunu giderelim.
  6. Bezeleri masanın üzerine koyalım, elimizle bastırarak biraz açalım, ortasına beyaz peyniri koyup iki ucunu birleştirip kapatalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri yerleştirelim.
  7. Üzerini temiz bir bezle örtelim ve 20-25 dakika Çin mayası için bekleyelim, bu sürenin sonunda üzerine sarıları sürüp bıçakla keselim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Fotoğraflı bulut pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • bulutlu:
  • hamur işleri
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çay demlenmeye hazır! Hızlı Tava Böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın