Jöle tuzu ve Burçak bisküvisi yapmak için önce bu tuzun tabanını hazırlıyoruz.
Burçak bisküviyi mutfak robotunda ince bir toz haline gelene kadar öğütün.
Margarini eritip toz haline gelen bisküviye ekleyip karıştırıyoruz.
Bisküviyi dikdörtgen borcam tepsiye elimizle bastırarak yayıyoruz. Camın arkasıyla sıkıca bastırın. bir kenara koyduk
Tencereye 4 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 7 yemek kaşığı şeker ekleyin ve ocağa koymadan önce iyice karışana kadar karıştırın.
Ocağa alıp kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişiriyoruz, pişen muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada bir bardak soğuk süt ve bir paket krem şantiyi mikserle köpürene kadar çırpıp buzdolabına koyuyoruz.
Isınan muhallebiye margarin, vanilya ve yumurta sarısını ekleyip mikserle karıştırın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
İyice çırpılmış kremaya krem şantiyi ekleyin, karıştırın, fiğ buskiwisinin üzerine dökün.
tekrar buzdolabına koyduk
Bu sırada 5-6 portakalın suyunu sıkıyoruz ve üç bardak portakal suyu alıyoruz.
Tencereye 3 su bardağı portakal suyu, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 3 yemek kaşığı şeker ekleyin, ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
Pişmiş jöleyi pudingin üzerine dökün
Tekrar buzdolabına alıp en az 4-5 saat dinlendirip iri parçalar halinde kesip servis ediyoruz.
Burcak bisküvi ve jöle tatlısı hazır Afiyet olsun 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]