Tatil geldi ve ben plan yaptım. Bu tatilde tek dileğim biraz dinlenmek.
Aslında, büyükannem ve büyükbabamın hayatta olduğu çocukluğumun tatillerini özlüyorum. Yanlarına koşup ellerini öptüğüm, anneannemin yaptığı kadayıf tatlılarını yedikten sonra kucağında uyuyakaldığım zamanlar.
Şimdi gittiler, sanki çocukluk tatillerimi yanlarında götürmüşler gibi.
Neyse her bayram olduğu gibi ben de duygusallaşıyormuş gibi hissediyorum 🙂 Yazımın devamında şeker yiyip tatlı konuşalım. Bu pratik ev baklava tarifinde olduğu gibi bu tarif de Sida’nın sevgili annesi baklavacı hanıma ait. Bu bayram kendi evinizde eski moda bir şeyler denemek isterseniz, denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Herkese iyi bayramlar ve kucak dolusu sevgiler…
İçerik Tablosu
Bayram Tatlısı: Burmalı Baklava Tarifi Malzemeler
- Yarım kilo un (elenmiş) 3 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tutam tuz 3 yemek kaşığı yoğurt
Hamuru açmak için:
- nişasta (buğday nişastası)
içeri:
- 500 gram dövülmüş ceviz
yukarı:
- 1 su bardağı sıvı yağ veya 1 su bardağı sıvıyağ
Bir içki için:
- 5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su, yarım limonun suyu
Bayram Tatlısı: Burmalı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Şeker ve suyu ocağa alın ve şeker tamamen eriyip su koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu ve kalan tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yaklaşık 25-30 adet şeker çıkacaktır.Bu bezeleri elinizde yuvarlayın ve üzerini bir bezle örterek masanın üzerine koyun. Yarım saat bu şekilde dinlenmesini sağlayın. Nişastayı masaya serpiştirin ve bezeyi oklava ile tepsi büyüklüğünde açın. Dövülmüş cevizleri hamurun üzerine serpiştirip merdane ile açın. Açtığınız hamuru merdanenin iki yanından ortasına doğru büzün. Yırtıp açmadan yavaşça oklavadan çıkarın. Yağlanmış tepsiye ortasından başlayarak dizin. Aynı işlemi tüm yufkalara teker teker uygulayın. Baklavayı yağ ile gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]