Bütün bir tavuğu nasıl hazırlarsınız? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta aşçılık okulu bölümümüz çok şenlikli olacak. Profesyonel aşçılık eğitimi dilimleme ve dilimleme teknikleri, soslar vb. ile başlar ve devam eder. Sebzeler genelde ön plana çıkıyor ama çok sorum olduğu için ilk sırayı tavuğa verdim 🙂 Tavuğu genelde bütün olarak haşlıyoruz ya da fırınlıyoruz ama porsiyonlara ayırarak verimli kullanabiliyoruz.

Bu videoda yolunu açtığınız tavuk artıklarını ev yapımı sağlıklı bir et suyu yapmak için kullanabilirsiniz. Böylece tavuğun tamamını değerlendirmiş olursunuz. Tavuk suyu tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Seslendirme dışında yöntemi de yazılı olarak paylaşıyorum. Böylece dinleyebilir, izleyebilir, okuyabilir ve anlamadığınız yerlerin üzerinden geçebilirsiniz.

En kısa zamanda sizlerle balık filetosu nasıl yapılır, balık sosu nasıl yapılır, dilimleme ve dilimleme teknikleri ile ilgili yeni videolar paylaşacağım.

Tavuk göğsü şnitzeli burada bulabilirsiniz.

Görüntülü ders:

Aşk…

Bütün bir tavuğu nasıl hazırlarsınız?

    Tavuğu parçalara ayırırken kaymaması için kesme tahtasına koyar koymaz önce bir havluyla kurulayın. Tavuk suyumuz için kullanacağımız kemikleri kanat uçlarından ayırarak başlıyoruz. Kanadınızın ucunu kanada bağlayan eklemden kesiyoruz. Kanadı aynı şekilde eklemden yanlara alıyoruz. Diğer kanat için de aynısını yapıyoruz. Fazla deriyi tavuktan kesin. Tavuk göğsünü daha kolay ayırmak için elimizle lades kemiğini bulup bıçağın ucuyla kesikler atıyoruz, parmağımızla lades kemiğini çekiyoruz. Döş ve budu ayırmak için, eklemden kemiğe doğru dikkatli bir şekilde kesin ve butu eklemden dışarı doğru açın. Bıçak birleşim noktasına geldiğinde kemiği eklemden ayırıp bıçak yardımıyla kesip bacağı ayırıyoruz. Tavuğu ters çevirin, kanadı eklemden dışa doğru açın ve eklemden kemiğe kadar dikkatlice kesin. Bıçak birleşim noktasına geldiğinde kemiği eklem yerinden ayırıp bıçak yardımıyla kesip kanadı ayırıyoruz. Memeyi sternumdan ayırıyoruz ve sternuma mümkün olduğunca yakın tutuyoruz. Kalan kısmı tavuk suyu yapımında kullanmak üzere ikiye bölün. Butların tamamını elinizde kullanmayacaksanız parmağınızla eklemden kolayca ayırabilirsiniz. Butları kızartacaksanız kemiği hizalayıp sıyırabilirsiniz. Şnitzel yapacaksanız döşün derisini çıkarıp en kalın yerinden başlayarak yeniden kesin ve kitap gibi açın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın