Merhaba arkadaşlar ,
Dediğim gibi hemen gittim gittim 🙂 Üzerimde tatlı bir yorgunluk ve hüzün var. Kızımızdan vazgeçmek bizim için kolay olmadı… Kız doğurmadığımız için teselli bulsak da bir erkek evlat edinmiştik ama çok garip bir duyguydu. Ne diyelim Allah bir ömür mutlu ve mesut etsin.
Bugün sevgili Sinem’in yaklaşık 6 ay önce benimle paylaştığı harika tarifi uyarlayıp paylaşmaya karar verdim. Ben artık şeker kullanmadığım için bunları yaparken tatlandırıcı kullandım ama siz dilediğiniz kadar şeker ekleyebilirsiniz.
Tarifini benimle paylaştığında gönderdiği maili paylaşayım dedim. Belki de bunun bir şaka olduğunu düşündü (derinsin).
Bu programa takıntılıyım. Uzun zamandır bu günü bekleyen nanemi kullandım. Şimdi sözü Sinema’ya bırakıyorum.
Aşk…
Dün konuşmuştuk size tarifini vereyim dedim belki sizde yapıp bir yere yazarsınız 😉
Önce yeşil çayı hazırlıyorsunuz, toz yeşil çay veya uzak doğu ülkelerinde olduğu gibi tomurcuk şeklinde çay olabilir. Ama filizler bana çok fazla yosun gibi geldi. Yasemin ve limonla en güzeli… Bergamot biraz ağır ve ferah değil. Nane yeşil çayı da bastırır ve limon gibi nane 🙂
Her neyse, fikrinize bağlı olarak, yeşil çay ile istediğiniz gibi bir demlik yeşil çay yapabilirsiniz. 1,5 litrelik bir çaydanlık falan için yaklaşık 3 yemek kaşığı yeşil çay yeterlidir. Kaynar su ile demleyin ve yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekleyin. 10dk olduysa acıyor ama dikkat 🙂
Bu arada 1-2 limonun suyunu sıkmanız gerekiyor. Kabuklarınızı atmayın. Onlara ihtiyaç olacak.
Demlenen çayı sürahiye süzün. İçine toz şeker koyun (hala sıcak, şekeri iyice karıştırın.) Tadını kendiniz ayarlayın ben tatlı sevmiyorum 5-6 yemek kaşığı şeker yeter. Limon suyunu şekerli çaya koyun.
Şu anda her şey hala sıcak… şok soğutması gerekiyor… aksi takdirde hava bulutlu olur. Sürahi dolana kadar dondurucudan soğuk su ve buz dökün. aniden soğur. Bu gerçekten bir şey.
Sonra içine o limonun kabuğunu koyun, isterseniz 1-2 yaprak taze nane (çok baskın olmasın). Buzdolabına koy. dakika. 4-5 saat beklemelisiniz. İçeride beklerken limon ve nane kabuklarının modası geçiyor. onları al. Taze nane ve bir dilim limon ile birlikte bardağa buz üzerine güzel bir dilim limon ekleyin.
Yazın genellikle her sabah yaparım ve öğleden sonra içerim 🙂
Bu kolay 🙂
adaçayı tansiyonu yükseltir ama dikkat 🙂 Ben nar yaprağıyla yaptım ama kendi kendine ekşi, limon eklemedim. O da kırmızı 🙂 Dün gördüğümüz güller efsane olabilir ama gülsuyu şerbeti gibi de olabilir bilemiyorum 🙂
Bakalım beğenecek misin :)”
İçerik Tablosu
Buzlu çay tarifi için malzemeler (yeşil çay)
- 3 yemek kaşığı yeşil çay. tatlandırıcı tozu)
hizmet etmek
- Bardak başına iki dilim limon ve nane
Buzlu Çay (Yeşil Çay) Tarifi Nasıl Yapılır?
3 yemek kaşığı yeşil çayı 1 litre suda 10 dakika kaynatın. (10 dakikadan uzun sürerse acı verebilir.) Çay demlenirken iki limonun suyunu sıkın ve sürahiye koyun. Limon kabuklarını ve naneyi de sürahiye atın. Sıcak çayı bir demliğe aktarın, toz şeker (veya tatlandırıcı) ekleyin ve karıştırın. Şeker eridikten sonra, çayın bulanıklaşmasını önlemek için soğuk su ve buz ekleyin. Buzlu çayınızı buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]