Byran çorbası

Bayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu gerdan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber
  • ezilmiş kırmızı biber
  • 8 su bardağı haşlanmış et suyu

Bayran çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle etleri düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  2. Etler piştikten sonra suyunu süzün ve küçük küçük doğrayın.
  3. Et suyunu bir tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin.
  4. Pirinç yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Ardından tereyağı, biber salçası, ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatları ekleyin. Ardından haşlanmış etleri ekleyin ve çorbayı kaynamaya bırakın.
  6. Bir süre kaynamasına izin verin ve ardından ısıyı kapatın. Gerçekten afiyet olsun 🥰

Resimli piran çorbası tarifi

  • Biran
  • börek tarifi
  • çorba
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

kış zerdeçal çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın