Cadılar Bayramı elmalı ve incirli turta


Bu Cadılar Bayramı elmalı ve incirli tart tarifi için malzemeler

hamur için

  • 1 yumurta
  • 125g tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) torba kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

iç harç için

  • 2 elma
  • 3-4 incir
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı İncirli Cadılar Bayramı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İçi için rendelenmiş elma, soyulmuş ve ince kıyılmış incir, şeker ve tarçını tavaya ekleyin ve pişmeye bırakın.
  2. Meyveler yumuşayıp suyu kaybolunca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Tart hamurunu yapmak için yumurta, şeker ve tereyağını bir karıştırma kabında karıştırın.
  4. Yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  6. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım.
  7. Hamurdan bir parça koparıp kek kalıbında yuvarlayalım.
  8. Kalıbımıza koyup şekil verelim.
  9. Üzerine hazırladığımız iç harcı boşaltarak yayalım.
  10. Kalan hamuru merdane yardımıyla tartın üst kısmına yuvarlayalım.
  11. Dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Keyfini çıkarın 😋.

Cadılar Bayramınız Kutlu Olsun 🎃.

Fotoğraflı Halloween elma ve incir tart tarifi

  • bayrama
  • tatlı tarifi
  • cadılar
  • elma incir
  • hamur tarifleri
  • Özel
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Havuçlu Cevizli Kek (İpuçlu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın